Zonnepanelen plaatsen, het lijkt zo makkelijk maar is dat het ook?  

Bij Zonnepanelen-Voordelig.nl bieden wij een breed scala aan producten aan om zelf een zonnesysteem samen te stellen, maar ook “Doe Het Zelf” pakketten. Dit kan de suggestie wekken dat de installatie van een zonnesysteem niet moeilijk of ongevaarlijk is wat zeker niet het geval is.

Een zonnesysteem is een elektrotechnische installatie die stroom genereert en kan door onjuiste of onvolledige werkwijze voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is daarom belangrijk alle geldende wetten alsmede een aantal veiligheidsregels in acht te nemen.
Wanneer u twijfelt over uw kennis en kunnen adviseren wij u dit uit te laten voeren door een gecertificeerd bedrijf zoals de bij ons aangesloten installateurs of de installateurs met het keurmerk van Switch2Solar. Hiermee bent u verzekerd van kwalitatief hoogstaande installatie en een gegarandeerde goede opbrengst.

Bent u wel onderlegd en heeft u geen hoogtevrees dan kunt u er voor kiezen het systeem gedeeltelijk of geheel zelf te installeren.

 ==========================================================================

De regelgeving. 

De werkzaamheden vallen onder:

 • VCA

 • Werken op hoogte

 • NEN1010

 • Bouwbesluit

 • NEN3140 VOP
   

Werken op hoogte

Er gebeuren elk jaar vele ongelukken met kleine blessuren of de dood tot gevolg. Val gevaar is hierbij de meest voorkomende oorzaak. Op een werkplek waar val gevaar bestaat is het belangrijk maatregelen te nemen om dit voor zover mogelijk te voorkomen. Bij een hoogte vanaf 2,50 meter zijn maatregelen vanuit de Arbo verplicht, maar ook onder de 2,50 meter is het raadzaam veiligheidsmaatregelen te nemen. Een kleine onoplettendheid kan grote gevolgen hebben. Hanteer daarom altijd de gouden regel: “we werken veilig of niet!”

Boven de 2.50 meter is dakrand beveiliging verplicht, wanneer dat niet mogelijk is zal er met een lader en RSS (Roof Safety System) of met persoonlijke valbeveiliging zoals een harnas en val stop gewerkt moeten worden. Plan daarom de werkzaamheden vooraf goed. Een goede planning voorkomt veel ongelukken en oponthoud. Op de site van het ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid vindt u meer informatie over dit onderwerp https://www.arboportaal.nl/onderwerpen/werken-op-hoogte

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een veilige installatie 

Voor een veilige installatie zijn een aantal punten van belang:

 • Het ontwerp

 • De materialen

 • De kennis
   

Het ontwerp 

Een veilige installatie begint bij het juiste ontwerp en samenstelling van materialen. Bij Zonnepanelen-voordelig.nl zijn wij als geregistreerd SolarSpecialist opgeleid om te berekenen welke combinatie van materialen een kwalitatief hoogwaardige installatie en een zo hoog mogelijke opbrengst garandeert.

Bepalen wij dan welke merken u op uw dak moet hebben? Zeker niet, wij adviseren u graag, maar kunnen ook de door u gewenste merken gebruiken om vervolgens tot een passende combinatie te komen. Zodoende bent u zeker van een kwalitatief en juist samengesteld zonnesysteem. 

De materialen

In de Solar markt zijn er zo veel verschillende fabrikanten die allemaal pretenderen de beste te zijn, helaas blijkt dit in de praktijk wel eens anders uit te pakken. Het is als leek moeilijk te bepalen wat nu een goed merk is en welk merk een slechte reputatie heeft. Natuurlijk kunt u informatie vinden op internet, maar bij een constant veranderende markt is deze informatie al snel verouderd. Bij Zonnepanelen-Voordelig.nl volgen wij de markt op de voet en weten als een van de eerste of er problemen aan kunnen komen bij een fabrikant. Zo checken wij de financiële staat van elke fabrikant en houden wij diverse vakbladen en websites in de gaten. Bij veel problemen en storingen zullen wij deze fabrikant contacteren of geheel verwijderen uit ons assortiment. U kunt er dus van uit gaan dat de merken die wij voeren zo min mogelijk storingen hebben en de fabrikanten, bij storingen of manco’s, garanties kunnen nakomen. 

De kennis 

Kennis is de basis van een goede en veilige zonnestroom installatie. Wij zijn bij zonnepanelen-Voordelig al 14 jaar gespecialiseerd in verduurzamen en hebben diverse merkgerichte cursussen en vakgerichte opleidingen gevolgd. Met deze kennis op zak kunnen wij u als klant adviseren en begeleiden waar nodig. Wij zijn dagelijks bereikbaar voor technische vragen en bieden oplossingen via mail, Whats-app of wanneer nodig op locatie.

Met Zonnepanelen-voordelig als leverancier kiest u voor een totaal leverancier. Niet voor niets zijn er al vele installateurs vaste klant bij ons!